New Entrance & Ancillary Spaces

Posted

A detached family dwelling in the Scottish Borders sees New Entrance & Ancillary Spaces progress to give a greater sense of arrival to the property where once the entrance was obscured.

The scope of works includes:

  • a timber clad garage extension
  • new¬†entrance porch to accommodate the trappings of a busy family life with generous, separate coat and boot stores
  • increased glazing to the house with a glazed gable to the side
  • a ‘Green’ roof.
cb3 design Peebles extension
New Entrance & Ancillary Spaces

To make the most of the spectacular views across Peebles, we have revised the existing hipped roof to form a glazed gable.

In addition, the ‘Green’ roof adds an area of low maintenance Sedum planting with benefits to:

  • biodiversity
  • aids rainwater management
  • air quality
  • sound absorption
  • helps enhance the lifespan of the roof structure;
  • provides an area of natural greenery in the foreground of the view from the glazed gable

The proposals have achieved both Planning Permission and Building Warrant Approval.